Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN

Veronica opět boduje na evropské scéně

Archiv aktualit a článků

Publikováno: 26. 11. 2012, autor/ka: Hana Machů

Velmi  významné ocenění za práci se školami v oblasti ochrany klimatu si odvážíme z ceremoniálu, který se konal 26. listopadu 2012 v Bruselu. Evropská komise ocenila naši Zlínskou CO2 ligu v kategorii Best practice, v rámci celoevropské soutěže U4energy. Toto je první panevropská soutěž zaměřená na vzdělávání v oblasti energií ve školách, kterou Evropská komise organizuje.

Česká republika měla zastoupení ve více soutěžních kategoriích, ale pouze Veronice se podařilo vystoupit na příčky nejvyšší. Cenu si odvážíme i díky základní škole Bratrství Čechů a Slováků z Bystřice pod Hostýnem. Tato škola byla vítězem letošního ročníku CO2 ligy a o ocenění se s ní dělíme rovným dílem. Evropskou komisi totiž zaujalo nejenom to, o čem je CO2 liga, ale také to, jak její náročné zadání splnila právě tato škola.

Zlínská CO2 liga je určená pro základní a střední školy ve Zlínském kraji a letos se konal již její 4. ročník. Týmy při ní plnili po celý rok nelehké úkoly zaměřené na ochranu klimatu a úspory energie a získané poznatky předávali dál svým spolužákům. Jednotlivá soutěžní kola byla velmi praktická a žáci a studenti se při nich dozvěděli nejen spoustu informací, ale především v praxi vyzkoušeli řadu zajímavých aktivit a získali spoustu cenných zkušeností z organizování besed, kampaní, dotazníků a výzkumů ve školách.

Více informací o U4energy.

Více informací o Zlínské CO2 lize a v tiskové zprávě.

Přečtěte si všechny aktuality a články

 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 4. 2024