Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN
Kalendář akcí

Exkurze po úspěšných energetických projektech v Brně

Termín: 15. června 2012 (pátek) 8.00–16.00 (akce již proběhla)

Místo konání: Brno

Společně navštívíme typové projekty z oblasti úspor a efektivního využívání energie, u každého projektu je zajištěn odborný lektor.

Prvním cílem bude výtopna na biomasu v Brně Bystrci. Kotle na biomasu spalují zbytky dřeva z lesní těžby a piliny ze zpracování dřeva, které dodávají Lesy města Brna, a.s. (vzdálenost do 50km) Kotelna zásobuje část sídliště Bystrc, především ulici Teyschlova, Rerychova, Kuršova, Lýskova, Foltýnova a postupně se na něho napojují i nově budované objekty v sídlišti Kamechy.

Druhým cílem bude rekonstruovaná Spalovna komunálních odpadů (SAKO), která díky instalaci kogenerační jednotky v současné době dokáže produkovat nejen teplo, ale i elektrickou energii. Nové spalovací zařízení je založeno na ověřeném systému s roštovým ohništěm a čtyřtahovým, dvoububnovým kotlem. Systém spalování sám o sobě zaručuje minimální ztráty nedokonalým spalováním a nízké emise.

Posledním projektem pak bude Centrální kompostárna, která slouží ke zpracování biologicky rozložitelného odpadu (biodpadů) z Brna i jeho okolí a nabízí všem obyvatelům, firmám i drobným živnostníkům možnost volně navážet vytříděný bioodpad a pomoci tak vracet organické látky do koloběhu látek v přírodě.

Doprava během exkurze bude probíhat pomocí MHD. Vstup zdarma, jízdné na MHD si účastníci hradí sami.

Sraz v 8:00 na zastávce Ečerova.

Exkurze je pořádána jako součást projektu „Zhasněte a uvidíte – osvětou a vzděláváním k ochraně klimatu"  realizovaného za finanční podpory Státního fondu životního prostředí a Ministerstva životního prostředí ČR. Tato exkurze je rovněž podpořena z veřejné sbírky obchodů Nadace Veronica.

Akce je pořádána jako součást projektu „Zhasněte a uvidíte – osvětou a vzděláváním k ochraně klimatu"

realizovaného za finanční podpory Státního fondu životního prostředí a Ministerstva životního prostředí ČR.

Kontakt: Mgr. Jan Labohý
0981_sfzp_600_214.jpg 0981_mzp_600_150.jpg 0981_nadace_obchod_barevny.jpg
 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
«duben 2024»
PoÚtStČtSo Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Zobrazit akce z archívu


   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 4. 2024