Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN
Kalendář akcí

Školení energetických "šampionů" projektu SPIRIT

Termín: 9. října 2015 (pátek) 9.00–15.00 (akce již proběhla)

Místo konání: Brno

Jedná se o celodenní školení, v jehož průběhu se účastníci seznámí nejen s možnostmi energetických úspor, ale také vyslechnou přednášku o probíhající klimatické změně,jejích dopadech na životní prostředí a o tom, jaké máme možnosti klimatickouzměnu zmírňovat a jejím dopadům se přizpůsobit.

Součástí programu bude exkurze v budově postavené v energeticky velmi šetrném pasivním standardu – v Brně v Otevřené zahradě.

Lektoři seznámí účastníky s nabídkou úsporných technologií a přístrojů. Ukážeme ale také, že i bez velkých technických opatření lze výrazně snížit spotřebu energie v domácnosti změnamiv našem chování. Dále probereme nabídku možných dotačních titulůpro realizaci energeticky úsporných opatření.

Kurz je navržen tak, že nenabízí školení profesionálním energetickým poradcům, ale připravuje laické dobrovolníky na konzultace se svými blízkými a známými, kterým můžou dál poradit s touto problematikou.Po absolvování kurzu budou moci účastníci v roli dobrovolníků projektu SPIRIT, tedy tzv. energetických šampionů, sami navštěvovat domácnostia provádět energetické posouzení.

Přednášet budou velmi zkušení odborníci v oblasti úspory energie a ochrany klimatu – Ing. Karel Srdečný, konzultant společnosti Ekowatt, RNDr. Jan Hollan, Ph.D., pracovník Centra výzkumu globální změny CzechGlobe a RNDr. Yvonna Gaillyová z Ekologického institutu Veronica. Je to jedinečná možnost jak se dozvědět něco více o tak závažné problematice jako je ochrana klimatu a pochopit, že i jednotlivec může mnohé změnit.

Kurz je pro „energetické šampiony“ zdarma a veškeré náklady jsou financovány z projektu SPIRIT.

Místo konání: Knihovna Domu ochránců přírody, Panská 9, Brno.

Na kurz se prosím přihlašujte na adrese: jan.talas@veronica.cz nebo se informujte telefonicky na: +420 608 527 580

Obdobný kurz proběhne 10. října v Hostětíně.

Podrobnejší informace o projektu naleznete na: www.veronica.cz/spirit

 

Kontakt: Jan Talaš
 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
«duben 2024»
PoÚtStČtSo Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Zobrazit akce z archívu


   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 4. 2024