Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN

Brno tvoří nový územní plán

Pozor: obsahuje zastaralé informace. I v roce 2017 nemá Brno nový územní plán, informace níže půjdou využít při jeho (znovu)tvoření.

Město Brno zahájilo první etapu diskusí nad zadáním územního plánu a případných změn akčního plánu v únoru 2005. Nový územní plán měl být platný od roku 2010. První Magistrátem města Brna iniciovaná diskuse oslovila asi 500 osob (300 anketa, 200 setkání na téma suburbanizace). Proto Rada Regionálního sdružení ČSOP v Brně ustanovila pracovní skupinu, která bude po celou dobu přípravy územního plánu hájit zájmy ochrany přírody a krajiny. V září 2005 proběhl kulatý stůl právě k tématu Nový územní plán města Brna u pohledu ochrany přírody a krajiny. Zápis najdete zde. Začátkem roku 2006 proběhl užší kulatý stůl se zástupci zpracovatele územního plánu na roky 2010-2020.

Zapojte se s námi do tvorby nového územního plánu Brna!

Že je to věc složitá? Pro odborníky? Nemáte dostatek informací? Chybí vám zeleň, cyklostezky a procházkové cesty kolem řek? Rádi byste se koupali v řece?

Přečtěte si …

Publikaci Brněnská příroda a územní plán o tom, co je třeba v Brně chránit, čím je Brno zajímavé a jedinečné, co je třeba dobudovat.
Přečtětě si připomínky expertní skupinyk územnímu plánu (jsou v textu barevně vyznačeny).

Přečtěte si zápisy z panelových diskusí …

Diskuse s odborníky proběhly v rámci projektu Jak se do Brna volá, tak se z Brna ozývá..., který podporují fondy Evropské unie - programu Transition Facility. U proběhlých diskusí najdete zápisy a fotografie, u plánovaných diskusí jsou pozvánky Rostislava Pospíšila:

Stručné a jasné informace o územním plánu v Brně v našem Praktickém rádci Brňana.

 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 3. 2024