Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN
Kalendář akcí

Školení pro průvodce analýzou zranitelnosti vůči klimatické změně

Termín: 11. května (čtvrtek) – 12. května 2017 (pátek) (akce již proběhla)

Místo konání: Hostětín

Ekologický institut Veronica pořádá a nabízí bezplatnou účast na školení, jehož cílem je seznámit účastníky s metodikou umožňující zpracovat pro menší území analýzu zranitelnosti vůči hrozbám plynoucím z probíhající změny klimatu. Metodika počítá se zapojením místních klíčových hráčů. Cílem analýzy je posoudit, na které hrozby je třeba se přednostně připravovat a hledat účinná opatření pro jejich zmírňování. Podrobné informace o metodice najdete v publikaci Od zranitelnosti k resilienci. Školení se koná v Hostětíně. Školení je bohužel obsazeno.

V teoretické části bude představena metodika v souvislosti s konceptem resilience vůči klimatické změně a způsoby její aplikace, v teoretické části účastníci provedou analýzu v modelovém území.

Lektoři

Ing. Jiří Krist, předseda Národní sítě MAS, realizátor analýz zranitelnosti v dvaceti pěti (!) MAS

Ing. Jakub Dlabka, Ph.D., autor metodiky

RNDr. Jan Hollan, Ph.D. , Ústav výzkumu globální změny AV ČR, spoluautor metodiky

Organizace akce

Školení je dvoudenní, koná se v Hostětíně v Bílých Karpatech. První den začne přibližně kolem oběda a skončí druhý den v brzkém odpoledni. Ubytování a stravování je zajištěno v našem vzdělávacím středisku Centrum Veronica Hostětín. Každý účastník musí mít svůj přenosný počítač, ideálně s předinstalovaným kancelářským balíkem LibreOffice verze 5 (aktuální stabilní verze je 5.2), který funguje na operačních systémech Windows, Mac, Linux i další. Na samotné dvoudenní školení naváže samostatná práce ve zvoleném území=obci. Předpokládá se další spolupráce na vytvoření analýzy v nějaké MASce, tato práce bude způsobem pro poradce/průvodce honorovaná.

Školení (účast, ubytování, stravování) je bezplatné, počet účastníků je velmi omezen (cca 7 osob). Prosíme o zaslání přihlášky s krátkým motivačním e-mailem do 30. dubna 2017 na adresu petr.ledvina@veronica.cz

Školení je bohužel již zcela obsazeno.

Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí. www.sfzp.cz a www.mzp.cz

Kontakt: Mgr. Ing. Petr Ledvina
1430_sfzp_600_214.jpg 1430_mzp_600_150.jpg
 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
«duben 2024»
PoÚtStČtSo Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Zobrazit akce z archívu


   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 4. 2024