Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN

Řešené projekty v roce 2015

Přehled významnějších projektů realizovaných v roce 2015.

Ochrana přírody a krajiny

  • Netopýří záchranka (2015) ochrana a péče o ohrožené netopýry, výjezdy za hendikovanými netopýry. Podpořeno Nadací Veronica.

Ochrana klimatu

  • SPIRIT - Energetické poradenství v komunitách věřících (2014 - 2016) Projekt si klade za cíl dosáhnout měřitelných úspor energie, snížení emisí CO2 a trvalé změny chování lidí v domácnostech. Osloví skupiny a organizace věřících (příslušníků různých církví), kterým nabídne vzdělávání a energetické poradenství v jejich komunitách prostřednictvím vyškolených dobrovolníků.
  • Resilience a adaptace na klimatickou změnu v regionálních strategiích (2015 - 2016) Hlavním cílem projektu je vytvoření strategie pro začlenění adaptace na klimatickou změnu do regionálního rozvoje venkovských oblastí a pro posílení resilience. Na strategii navazuje metodický postup její konverze do regionální úrovně a implementace v konkrétních podmínkách českých regionů a mikroregionů. 

Ekologické poradenství a vzdělávání

  • Environmentální poradenství aktivně, profesionálně a místně zakotveně
    (duben 2015 - srpen 2016) Cílem projektu je zlepšit a inovovat vzdělávání občanů a státní správy k odpovědnějšímu přístupu k životnímu prostředí, udržitelnému rozvoji a odpovědnému spotřebitelskému chování.
  • Environmentální poradenství aktivně (2015) Zajištění fungování Ekologické poradny Veronica.  Podpořeno Nadací Veronica.
  • Pro Statutární město Brno zajišťujeme službu Zelený telefon, informační linka o životním prostředí (2015-2019).
  • Podpora environmentálně příznivých opatření ve veřejných institucích Podpořeno z odpořeno z Programu švýcarsko-české spolupráce. Supported by a grant from Switzerland through the Swiss Contribution to the enlarged European Union. Ekologický institut Veronica - partner, řešitel projektu: Síť ekologických poraden. Období projektu (4/2013 - 3/2015).
    Logo BG program švýcarsko-české spolupráce
  • Vzdělávání pro udržitelný rozvoj pro jihomoravská centra EVVO (září 2013 - červen 2015) Cílem projektu podpořeného Evropským sociálním fondema státním rozpočtem České republiky je výšení konkurenceschopnosti pracovníků a pracovnic center environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) prostřednictvím vzdělávání pro udržitelný rozvoj. 

Časopis Veronica

  • Veronica – časopis pro ochranu přírody a krajiny (2015) Projekt podpořený Statutárním městem Brno zaměřený na vydávání časopisu Veronica.

Projekty realizované v Centru Veronica Hostětín

 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 3. 2024