Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN
Kalendář akcí

Spolu proti dolu

Termín: 23. srpna 2014 (sobota) 13.00–15.00 (akce již proběhla)

Místo konání: německo-polská hranice

V sobotu 23. srpna utvoří tisíce lidí z celé Evropy jeden dlouhý lidský řetěz, který spojí kostel v německém Kerkwitzu se školou v polské Grabici. Oběma vesnicím, které leží 8 km od sebe v Lužici na hranicích Německa a Polska, totiž hrozí zánik kvůli rozšiřování dolů.

Švédská firma Vattenfall a polská PGE se zde chystají otevřít několik obřích povrchových dolů a nových uhelných elektráren. Rozšíření těžby uhlí bude mít za následek zbourání několika obcí, přesídlení tisíců lidí i ohrožení  evropských klimatických cílů. I u nás uhlí ohrožuje existenci Horního Jiřetína.

Lidský řetěz chce všem stávajícím i budoucím politikům vyslat jasný vzkaz: střední Evropa další těžbu uhlí odmítá!

Kromě lidského řetězu bude v sobotu 23. srpna na místě i řada doprovodných akcí: koncerty, stánky s informacemi workshopy atd. Přijet je proto možné nejen na sobotu, ale i na více dní. Na místě je možné přespat ve vlastním stanu. Z ČR bude zajištěna přeprava autobusy tam i zpět. Další informace a registrace na akci jsou na webu: www.spoluprotidolu.cz

Související webové stránky: http://www.spoluprotidolu.cz
Kontakt Greenpeace a řada dalších organizací včetně ČSOP Veronica
 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
«duben 2024»
PoÚtStČtSo Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Zobrazit akce z archívu


   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 11. 4. 2024