Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN
Kalendář akcí

Skok do brněnské Svratky 2014

Termín: 13. července 2014 (neděle) 15.00–18.00 (akce již proběhla)

Místo konání: Brno

Přijďte se s námi vykoupat ve Svratce a připojit se tím k Evropskému dni koupání v řekách!

Koupací místo je 500 metrů od Anthroposu po proudu řeky na pravém břehu, před lávkou ke koupališti. Nalaďte se na vlnu léta a zažijte řeku na vlastní kůži! Vhodné i pro malé děti s rodiči či jinými opatrovníky.

Dobroty na piknik, retro plavky, lehátka, balóny a lodě vítány.

Koupací místo vyznačené na Ekomapě

A proč se koupat v řekách? Cílem Big Jumpu - společného koupání v řekách - je oslava řek, našeho života s nimi a poukázání na nutnost ochrany řek a jejich kvalitu vodu. Česká republika se podobně jako další evropské země zavázala naplnit do roku 2015 Rámcovou směrnici o vodě, tady zajištění dobrého ekologického a chemického stavu všech vod. Příští rok už tedy musíme mít všechny řeky čisté Chceme také ukázat, že jedinou možností, jak se v létě zchladit a nechat se unést vodními radovánkami, nejsou jen chlorované akvaparky, ale i řeky. Mnozí Brňané se v řekách koupou zcela běžně, jiné by to nenapadlo nebo by se sami do řeky neodhodlaly vstoupit. Kolektivní zážitek společného koupání v minulých letech mnoho lidí fascinoval natolik, že je pro ně koupání v řekách nyní už samozřejmostí.

Koupání proběhne jako i v minulých letech v rámci Big Jump i na dalších místech České republiky.

Dovolujeme si citovat Davida Pitharta, předsedu Koalice pro řeky: „Koupání v přírodě je neúměrně levnější záležitost než nákladné akvaparky, budované v poslední době v okolí velkých měst. A to levnější jak pro rodiny s dětmi, tak pro případné investory - obce. Osobně se domnívám, že i zážitek z koupání v řece, která proudí, má kolem sebe stromy a jsou v ní ryby je hodnotnější než dovádění v akvaparku s chlorovanou vodou, kde také může nechat rodina s dětmi za den několik set korun,“ myslí si biolog David Pithart, předseda Koalice pro řeky.

Podívejte se na fotografie z jednoho z minulých ročníků.

 

Kontakt: Mgr. Ing. Petr Ledvina

Podívejte se na fotografie z akce.

Příloha ke stažení

Stáhněte si přílohu 1: Plákátek k vytištění a vyvěšení

1234_big_jump_cesky.jpg
 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
«duben 2024»
PoÚtStČtSo Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     


Zobrazit akce z archívu


   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 4. 2024