Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN
Kalendář akcí

Autobusová exkurze po přírodních zahradách

Termín: 27. května 2013 (pondělí) 8.00–18.30 (akce již proběhla)

Místo konání: Vysočina a Jihočeský kraj

Pozor: Bohužel vám musíme oznámit, že naše exkurse je už zcela plná, a to včetně případných náhradníků a náhradnic. Prosíme již nám neposílejte přihlášky!

Ekologický institut Veronica Vás zve na exkurzi po přírodních zahradách Vysočiny a Jihočeského kraje. Navštívíme tři ukázkové přírodní zahrady a také bylinkovou obec Mutišov, vše s odborným výkladem. Součástí akce je i nepovinný oběd v Mutišově. Vede zkušená lektorka Helena Vlašínová.

Předběžný program

8.00 výjezd z Brna od kávárny Bohéma, Rooseveltova ul.

  • Třešť, zahrada Tomáše Svobody, zahradního poradce a designéra přírodních zahrad (ukázky přírodního hospodaření na svažitém pozemku, přirozeného chovu včel a inspirativní školní přírodní zahrady, kterou navrhoval a dále rozvíjí)
  • Mutišov, ukázková zahrada paní Bochníčkové (bylinkové záhony, smíšené kultury zeleniny, keře, květiny, ale i chov drůbeže – inspirativní rozmanitost; možnost nákupu sazenic, oběd)
  • Exkurse po obci Mutišov (komunitní zahrada, příklady využití bylinek, kořeninových a léčivých rostlin)
  • Nová Bystřice, Ovčárna ukázková přírodní zahrada. Je v místě vytěžené pískovny a uprostřed pozemku je nízkoenergetický dům postavený v 80. letech 20. století Vstupní část zahrady s původními stromy a skalnatými stráněmi slouží k rozšířenému bydlení a relaxaci. Na severozápad za domem je užitková zahrada přecházející do volné krajiny.

18.30 plánovaný návrat do Brna.

Na exkurzi je třeba se přihlásit (vyplnit a poslat - nejlépe emailem - přihlášku) do 30. dubna 2013. Počet míst je omezen. Na exkurzi je třeba se přihlásit (vyplnit a poslat přihlášku), vlastní exkurze je zdarma.

Exkurze je součástí projektu „Environmentální poradenství jako nástroj individuálního dalšího vzdělávání. Aktivně, profesionálně, místně zakotveně" spolufinancovaného z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Kontakt: RNDr. Mojmír Vlašín

Přílohy ke stažení

Stáhněte si přílohu 1: Přihláška na akci ve formátu odt
Stáhněte si přílohu 2: Přihláška na akci ve formátu doc

1091_opvk_logolink_i_veronica_malinke.jpg
 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
«březen 2024»
PoÚtStČtSo Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Zobrazit akce z archívu


   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 3. 2024