Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN

Kde se dají sehnat ptačí budky?

Revidováno: 3. 2. 2009 (původní text: 28. 10. 2005)

Potřebovala bych vědět, jestli se dají někde v Brně sehnat ptačí budky. Doslechla jsem se, že nejvhodnější doba pro jejich vyvěšování je teď na podzim a vyrobit už ji pravděpodobně nestihnu.

Doporučení Ekologické poradny Veronica

Pokud sháníte ptačí budku, můžete se zeptat v prodejnách s chovatelskými potřebami, nebo si ji můžete koupit přímo u nás v Domě ochránců přírody na Panské 9. Budky, které prodáváme u nás, vznikly ve spolupráci s chráněnou dílnou z Uherského Hradiště. Tam, v rámci projektu zajištění práce pro zdravotně postižené spoluobčany, rozebírají staré, již vyřazené televizory a snaží se některé jejich součásti znovu využít a ostatní zlikvidovat z hlediska životního prostředí nejvhodnějším způsobem. A právě tam vznikla myšlenky vyrábět ptačí budky z jinak již neupotřebitelného materiálu - z nařezaných překližkových prkýnek, zbylých po demontáží televizorů. Takto vzniklé ptačí budky byly testovány, takže je ověřeno, že ptáci je dobře přijímají, že mají velikou životnost a odolnost proti povětrnostním vlivům. A jsou docela hezké.

V současné době prodáváme rehkovníky (pro rehky, lejsky a konipasy) a sýkorníky (pro sýkory, brhlíky a krutihlavy) a také velké budky pro výry. Můžeme ovšem vyrobit jakoukoliv budku (tyto nové budky jsou vyrobeny ve spolupráci s SOU Lomená v Brně-Komárově, materiálem je dřevěný odpad z dřevařské výroby a pískovaná lepenka).
Prodáváme také ptačí krmítka.

Autor: Vilém Řiháček; Ekologická poradna Veronica

Další dotazy z kategorie: Živočichové Ekologická poradna Veronica

Ekologická poradna
je tu pro Vás

Mám dotaz

Celkový počet odpovězených dotazů 432. Nenašli jste zde odpověď na Váš dotaz, přečtěte si ještě poradnové články z časopisu Veronica nebo nám položte nový dotaz.

 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 4. 2024