Ochrana soukromí

Ekologický institut Veronica používá soubory cookies k zajištění funkčnosti webu a s Vaším souhlasem i k anonymnímu monitorování návštěvnosti našich webových stránek. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ souhlasíte s využívaním cookies pro účely sledování návštěvnosti. Více informací o ochraně osobních údajů.

Logo Ekologický institut Veronica
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
Obrázek Ekologické poradny Obrázek časopisu Veronica Obrázek Centra Veronica Hostětín
CZ | EN

Proč jsou ve městě nově vysazené stromy se síťkami?

13. 4. 2007
Při procházkách městem zjišťuji, že řada nově vysazených dřevin zůstává zabalena v zelených sítích? K čemu je to dobré?
Doporučení Ekologické poradny Veronica

V letošním roce přistoupila Veřejná zeleň města Brna k instalaci ochranných sítěk na koruny vybraných druhů nově vysazených listnatých stromů. V předešlých letech docházelo v prvním roce po výsadbě navzdory závlaze či přihnojení stromů k většímu úhynu. Tento problém se týkal především citlivějších druhů stromů. V okrasných školkách, odkud jsou stromy do ulic vysazovány, rostou v zapojených řadách a navzájem si stíní. Síťky, které plní funkci stínidla, chrání strom před přemírou přímého oslunění, brání popálení rašících listů a pomáhají tak mladým stromkům adaptovat se na podmínky nového stanoviště. Na podzim, na konci vegetačního období, budou síťky ze stromů odstraněny. V dalších letech už budou stromy plnohodnotnou okrasou ulic.

Autor: Jozef Kasala; Veřejná zeleň města Brna

Další informace: http://www.vzmb.cz

Další dotazy z kategorie: Rostliny, zeleň Ekologická poradna Veronica

Ekologická poradna
je tu pro Vás

Mám dotaz

Celkový počet odpovězených dotazů 432. Nenašli jste zde odpověď na Váš dotaz, přečtěte si ještě poradnové články z časopisu Veronica nebo nám položte nový dotaz.

 nebo
 Kč
Logo Darujme.cz
   

© ZO ČSOP Veronica – aktualizováno 18. 3. 2024